4 gedachten over “Plaatsing plotter op c888”

 1. Beste Pieter,

  Aan boord van onze “Algenib” navigeren wij elektronisch (actuele papieren kaarten natuurlijk steeds ook aanwezig …) met een 10″-Tablet waarop “iSailor” van Transas is genstalleerd als navigatieprogramma. Daarvoor hebben wij een vacuum houder die onderweg aan de verticaale zijde van de schuifloek-garage word vastgeset. Ook aan deze plek is een 12V-aansluiting voor buiten (zoals verkrijbaar voor grote motorfietsen) met waterdickte klapdeksel, met USB adapter.
  Dat werkt prima, maar bij het kiezen van het tablet mocht je graag rekening houden van een zeer sterke beeldscherm die heel goed zal afleesbaar zijn ook onder invloed van direct zonnelicht.

  Omdat het van principe een mobile oplossing is, kan heel eenvoudig het tablet inclusief de USB aansluitingen worden onder dek meegenomen voor toerplaning of nabewerking van de tochten.

  De gehele installatie kan natuurlijk ook eenvoudig worden meegenomen (of tenminste onder dek geplaatst) wanneer wij niet aan boord zijn, wat ook mooi beschermt tegen diefstal.

  Veel zeilplezier

 2. Hallo Pieter,

  Onze plotter, een wat ouder model, de Seiwa Barracuda, heeft een standaard bevestiging op een voet, in plaats van een brede beugel. Die voet is op een houten blok gemonteerd. Dat blok heeft een gleuf wat over de zwarte rail van de schuif past (doorgang naar de kajuit). Een nieuwe plotter met een voet is bijvoorbeeld de Raymarine Dragonfly 4, 5 of 7 inch. Als je wilt kan ik een foto mailen.

 3. Hallo, graag ontvang ik een foto hoe te monteren. Heb inmiddels gekozen voor de Raymarine 7 inch, maar weet nog niet goed was te plaatsen

Reacties zijn gesloten.