Stootrand Compromis 777

Goedemiddag iedereen,

Wij hebben lekkage in de kajuit bij de zitkussens. Eerst dachten wij dat het condens was, echter is het nu structureel nat en vermoeden wij dat er bij de stootrand water naar binnen loopt. De plaats waar het water van het dek langs het vrijboord loopt is ook de plaats waar het bij de stootrand naar binnen lijkt te lekken.

Heeft iemand een idee hoe dit opgelost kan worden of dat de stootrand ‘dichtgekit’ kan worden? Heeft iemand hier ervaring mee of een herkenbare situatie gehad?

Met vriendelijke groet,

J.W. de Koning

Email

2 gedachten over “Stootrand Compromis 777”

  1. De lekkage bij ons zit onder het stootrubber waar de twee schalen aan elkaar bevestigd zijn. De stootband dus eerst demonteren.
    Er is al eerder een artikel over geschreven. Ik kan het zo snel niet vinden, maar ik kan me herinneren dat de bevestigingsschroeven werden losgedraaid en er een laagje glasvezel met polyester omheen gevouwen werd, waarna de bouten weer gemonteerd. Alleen afritten schijnt onvoldoende te zijn.
    Gezien al het werk heb ik de lichte lekkage, die bij mij alleen optreedt als de boeg onder water duikt, maar geaccepteerd….

  2. Klopt helemaal wat Dick schrijft. Ik ben er nu ook mee bezig. Stootrand aan bakboord is er al af.

Reacties zijn gesloten.