Van de C-Kompas redactie 2014-3

Ebe van der Land – C888 Nirvana

(2014-3)

Van de redactie


Natuurlijk had ik de oproep voor een nieuwe eindredacteur wel gezien. Maar ja, de boot lag in de verkoop en mogelijk werd het na de verkoop aan te schaffen schip er niet een uit de mallen van Zaadnoordijk. Waarom zou je dan aan een redactieklus beginnen? Niet dat we nu direct ontevreden waren over onze C888 maar een maatje groter en iets meer comfort trok ons wel aan.

En zo belandde Nirvana in oktober 2013 aan de verkoopsteiger, werd ze schoongemaakt en opgepoetst en was het wachten op een koper. Want kijkers waren er genoeg. In het voorjaar, toen ze weer te water lag hebben we nog een paar keer met de boot gevaren. En na elke keer sloeg de twijfel toe. In juni hebben we de boot weer opgehaald bij de makelaar voor onze zomervakantie en hebben we weer wat middagen en avonden op het ons vertrouwde Gooimeer gevaren. En daar viel dan ook het besluit om de boot te houden. Want, wat hebben wij een prachtige en ook nog eens betaalbare thuishaven. En met deze mooie zomers is comfort zelfs op de kleinste boot te vinden. De komende jaren gaan we Nirvana nog wat aanpassen. Wij hebben nog opgeplakte ramen. Ze zijn nu weer waterdicht,
maar hoelang. Nieuwe zeilen en een kuiptent? Ik laat u weten hoe het afloopt.

Want intussen ben ik gepolst om de eind-redactie van Ilse over te nemen. “Wat redigeren en artikelen verzamelen. Valt wel mee”, aldus onze voorzitter. Ik stemde in en zo heb ik al een paar middagen en avonden met de opmaak zitten stoeien. Knap lastig maar oefening baart kunst. Ik wil vanaf deze plek Ilse heel erg bedanken en hoop het net zo goed te kunnen doen. Van u als lezer verwacht ik wat hulp te krijgen. Ik kan niet alles zelf bedenken en het blad is tenslotte van ons allemaal. Dus insturen die kopij.

Verder zijn er al een aantal redacteuren actief met een vaste pagina. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij met elkaar dit leuke blad kunnen blijven vullen. In samenwerking met de web redactie gaan wij u zo goed mogelijk informeren over alles wat voor de bemanning van een zeiljacht interessant kan zijn.

Wilt u nog wat over mij weten? Ik heb eerder wel eens wat verhalen gemaakt die in dit blad en op de website zijn gepubliceerd. Veel leesplezier.


Ebe van der Land

C888 Nirvana

Stuur uw foto`s in origineel formaat en/of verhaal naar de redactie@compromisclub.nl