Van de Voorzitter 2016-2

Ron Braakman – C888 Marian


Poetsen, poetsen poetsen.
Net als de meesten van ons ben ik volop aan de gang geweest de boot vaarklaar te maken. Naast motoronderhoud en natuurlijk de jaarlijkse antifouling, ook het aanbrengen van de nodige waslaag op de zijkanten. De eerste zondag van april hebben wij onze boot van de winterstalling in Haarlem naar de zomerligplaats in Monnickendam gevaren. Tijdens zo’n tocht merk je dat de hedendaagse techniek steken kan laten vallen…

De brug over de A9 gaf rood-groen aan waarna toestemming uitbleef om de brug te openen door een technische storing. Na een half uur gebeurde dat als nog. Bij de oranjesluizen in Amsterdam bleek bij een schut voor ons dat de sluisdeuren tot de helft dicht gingen en in storing vielen. Boten die dat konden mochten er achteruit weer uit. Wij konden door een andere sluis naar buiten. Inmiddels kwamen we er achter dat de Schellingwouderbrug, door uitgelopen onderhoudswerkzaamheden, beperkt open ging. Dit gaf een wachttijd van ruim twee uur. Tijdens het wachten hoorden wij regelmatig dat de sluizen helemaal door storingen uitvielen, maar gelukkig was de monteur aanwezig! Toeval bestaat niet! Bij Durgerdam kwam net onze redacteur met hun nieuwe boot naar buiten, dus zwaaien en de boot bewonderen! Verder echt genoten van de eerste zomerse dag op het water.
Als bestuur hebben we uitgebreid nagedacht om tijdens het Hemelvaartweekend naast de gebruikelijke wedstrijden nog iets bijzonders te doen. Wij hebben hiervoor onderzocht of het mogelijk was een dagdeel op de bruine vloot door te brengen. Dit is helaas financieel niet haalbaar. Maar we hebben iets spectaculairder. In samenwerking met de KNRM is er een demonstratie hoe je in een reddingsvlot komt en iedereen kan dat oefenen!
Vergeet verder onze promotie keycords dit seizoen niet op Compromis- en C-Yacht schepen uit te delen om nieuwe leden te werven!
Tot ziens bij onze evenementen of op het water.

Ron Braakman,
ron.braakman@gmail.com,
06-12174215