Van de Voorzitter 2016-3

Ron Braakman – C888 Marian


Voor ons maakt het slot van de zomer alles helemaal goed. Heerlijk vaarweer, dat is toch echt genieten! Dat allemaal begin september, het is dan echt heerlijk om een Compromis te hebben.
Iedereen zal het wel herkennen, als je wat langer op de boot bent komt je altijd kleine dingen tegen die soms storend kunnen zijn. Zo hadden wij al geruime tijd last dat ons onderwatertoilet of hinderlijk piepte of soms heel stroef ging. Speciale olie voor het toilet hielp maar een paar dagen, evenals een klein beetje slaolie. Het is niet nieuw, maar schroef de trekstang van het onderwatertoilet los met een steeksleutel. Smeer de rubberring in met schroefasvet en het piepen is over. Tot op heden gaat het als een zonnetje.
Het bestuur is bijeengeweest om de plannen voor 2017 te gaan maken, welke sprekers en welke locaties.
Het maken van afspraken vergt toch altijd tijd. Ons bestuurslid Lieke Idsinga heeft aangegeven vanwege haar drukke werkzaamheden, o.a. Vaarkracht, te willen stoppen als bestuurslid. Belangstellenden voor deze functie kunnen zich aanmelden.
Ons ledenaantal stabiliseert zich en wij hebben in 2016 een aantal nieuwe leden kunnen verwelkomen. Het leden aantal is nu zo rond de 280. Het zou mooi zijn als we de 300 kunnen halen!!! Dus als u een Compromis of C-Yacht ziet, vraag of deze al lid is! Tijdens gesprekken blijkt dat de meesten op de hoogte van onze vereniging zijn, maar er nog niet aan toe komen om lid te worden! Heeft u verder ideeën over (nieuwe) evenementen en bepaalde sprekers, laat het ons weten!
Ron Braakman,
ron.braakman@gmail.com,
06-12174215