Ventilatie motorruimte C999

Hallo, ik heb een Compromis 999, en heb net een heerlijke vakantie van 3 weken achter de rug. Het weer zat natuurlijk ook enorm mee. Daar komt ook mijn vraag vandaan. Als ik mijn motorluik opende na het varen op de motor, dan was het daar enorm warm. Mijn accu’s staan daar, zoals af fabriek, ook. Ben bang dat dit de levensduur behoorlijk gaat aantasten. Daarom wil ik een geforceerde warmte afvoer plaatsen en uiteraard een frisse lucht toevoer. Wie heeft dit inmiddels ook gedaan ? hoor graag ideeen, en wellicht foto’s. Zit vooral met de vraag waar ik de slangen naar buiten moet brengen.

Email

2 gedachten over “Ventilatie motorruimte C999”

 1. Ha Ronald,

  Mijn zorg van de warme motor ruimte ontstond toen ik een lader monteerde die de dynamo maximaal belast door de spanning voor de dynamo kunstmatig laag te houden. Mooi concept maar betekent wel dat de dynamo hard moet werken en dus in zo’n warme motor ruimte slecht zijn warmte kwijt kan. Ik heb het probleem opgelost met een 12V buis ventilator die op het contact geschakeld zit. Lucht komt uit de bakskist en wordt met een bocht op de dynamo geblazen. De dynamo krijgt zo in ieder geval zijn koele lucht, op de temperatuur van de motor ruimte zal het wel wat invloed hebben maar verwacht er niet veel van. De warme lucht verdwijnt overigens via de motor ruimte ventilatie
  Ik denk overigens niet dat de accu’s heel erg lijden onder de verhoogde temperatuur; wel eens onder de motorkap van je auto gekeken na een ritje de afgelopen weken? (Tenzij je elektrisch rijdt maar dan heb je weer andere accu problemen…..)

  Groet Albert

  Beantwoorden
  • Hallo Albert,

   Enorm bedankt voor je antwoord.

   Weet je nog waar je die 12v buis ventilator heb gekocht ? en heb je ook het idee dat de tempin de motor ruimte hierdoor minder wordt.
   Ik zie nog niet hoe de warme door de motor ruimte ventilate weg gaat, zie geen gaten of zo

   Groet Ronald

   Beantwoorden

Plaats een reactie